Хиляди протестираха в САЩ срещу свободната употреба на оръжия

Най-големите демонстрации бяха във Вашингтон и в Ню Йорк
Обновена: 12 юни 2022 08:34 | 12 юни 2022 08:30, Анисия Иванова
39
Хиляди протестираха в САЩ срещу свободната употреба на оръжия
Снимка: БГНЕС

Хиляди хора излязоха в САЩ на протест срещу свободната употреба на огнестрелни оръжия и честите прояви на насилие с тях. Най-големите демонстрации бяха във Вашингтон и в Ню Йорк.

Протестиращите във Вашингтон поставиха вази с цветя - по една за всеки човек, убит с огнестрелно оръжие в САЩ през 2020 г.

"Защитете хората, а не оръжията" и "Страхът няма място в училищата" - това бяха част от надписите, издигнати от протестиращите.

Поводът за демонстрациите бяха двете стрелби миналия месец - в начално училище в Тексас, при която загинаха 19 деца и двама учители, и в супермаркет в Ню Йорк, при която загинаха 10 души, съобщава БНР.

Голям брой протестиращи се събраха и в Ню Йорк, а демонстрации бяха организирани на редица места в страната.

Контролираната от демократите Камара на представителите прие тази седмица широк пакет от предложения, който включва повишаване на възрастта при закупуване на полуавтоматични оръжия от 18 на 21 години, но партията не разполага с необходимите 60 гласа, за да го прокара в Сената.

Противниците на по-строгите правила обаче често представят масовите стрелби като проблем на психичното здраве, а не на режима за продажба на оръжията, коментира АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: оръжиепротестСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Крайно време е в САЩ да има контрол и ограничения на продажбата на оръжия освен ако няма обоснована доказана с поне двама гаранти необходимост за самозащита и на дома. Но не е достатъчно за да е спрат масовите убийства,трябва да се спре и инвазията на комунистически и ислямски терористи т.к.те са корумпирани расисти без страх от Бога и да бъдат осъдени всички расисти, антисемити,антихристи особено във властта които насърчават престъпността. И най-важно да се върне Бог на Библията в училищата!
30
0
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Вече и свободната употреба ли са разрешили?Досега поне бе свободната продажба.
29
2
 
8
 
! Отговори
Ами Сууупер.... преди 1 година
Държавата веднага да събере оръжията на тези примерни граждани... Всъщност да издири по докладите за продажбите от Оръжейните магазини и да конфискува всички ЗАКОННО ПРИТЕЖАВАНИ ОРЪЖИЯ НА ГРАЖДНИТЕ... Нека съберат оръжията и на полицаите, що убийства станаха заради тях...и ТОГАВА В САЩ ЩЕ ОСТАНАТ ЕДИНСТВЕНО НЕЗАКОННО ПРОДАДЕНИТЕ И НЕРЕГИСТРИРАНИ ОРЪЖИЯ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ за които в държавата няма отчет и нямакак да контролира... Обирджиите ще обират без опасност да бъдат застреляни от собственика.
28
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
А тук незабавно трябва да се либерализира закона за оръжията ! Обаче на никой не му пука за обикновенния човек !
27
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 1 година
Жена ми (азиатката) хич не обича оръжията ! Обаче е твърдо против семейството да остане без оръжие ! Понеже съм ловец в къщи държа две пушки и един пищов ! За нея това е напълно достатъчно за да се гарантира безопасността на фамилията !
26
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
Нищо няма да стане ! Никакви оръжия няма да забранят в USA ! А ти като ги гледам дето протестират май са от ЛГБТ !
25
0
 
6
 
! Отговори
да де преди 1 година
Само дето знаем как се протестира!За 50 долара за 15 мин колкото да ме снимат и аз ще протестирам!!!
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократите си активират предизборно електората
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто оръжията на населението бъркат в *** на Демократите и Байдънчо. Как, например, ще ваксинираш насила с четири бустера човек с пушка? Как ще го накараш да не се съпротивлява докато "угнетявани" *** грабят дома му?
22
5
 
12
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Правото на свободно носене на оръжие съхранява сувернитета на една държава. Къде другаде цялото населението е въоражено? Никое правителство не се гаври с въоражени хора.
21
3
 
5
 
! Отговори
Добре дошли в ада преди 1 година
Масовите стрелби са заради ФБР унижават до лудост жертви с СРС и като им писне на жертвите убиват масово хора! Това е MK ULTRA и Targeted Individuals - в България с това се занимават МВР, ДАНС, Прокуратурата и мутри, а БГ жертвите се самоубиват!
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дневна доза американска пропаганда. Не забрявайте ако правителството има монопол над насилието, може да прави какво си иска. Трябва да се легализират оръжията у нас и тогава може да почне истинската борба с мафията и корупцията.
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрация, а...
18
0
 
4
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Лорд Бенджамин Дизраели - " Когато валят куршуми, валят пари".
17
3
 
6
 
! Отговори
анисоооооооо преди 1 година
не ме разсмивай,да не би да мислиш ,че от тези хлапачки на снимката зависи нещо?Тези въпроси решават големите лъвове/това че 100 000 американеца ще гушнат букета на кой му дреме,важни са милиардите долари печалба/То е същото като в редакцията на днесбг,шефът пуска новините,от анисия не зависи нищоооооооо
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай още миналия месец се изсмя на американците. Още тогава китайците заявиха че всички опити за премахване на оръжията в сащ са жалък тетър, фарс и постановка и че и двете им партии обслужват оръжейното лоби.
15
7
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До Анонимен 14 Нямо известни случаи на защитили се американци.Поне ние не знаем.Вредите са повече от ползите.
14
7
 
3
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
Да се разрешат само пистолети и ловни пушки. Никакви автоматични оръжия.Всичко друго да се конфискува.
13
4
 
15
 
! Отговори
ера преди 1 година
тези протестиращи са прости като гадулки. Вземат ли им оръжията ще са под още по-голям контрол, а престъпността ще се увеличи.
12
6
 
1
 
! Отговори
Слава преди 1 година
Америки!